Selecteer een pagina

14 februari jl. was het Valentijnsdag. Misschien vind je het helemaal niets aan, voel je niets bij of juist wel en zwijmel je al helemaal weg bij de gedachte…Als über-romanticus vier ik graag de liefde, niet alleen op Valentijnsdag, maar vier alles wat er maar te vieren valt. Elk jaar staan we stil bij onze trouwdag, verkeringsdag, ontmoetingsdag en verlovingsdag of ik verzin wel een reden. Daarnaast hebben we elke week datenight, ‘quality time’, even uitgebreid dé tijd voor elkaar.

A little lovestory

Bijna tien jaar geleden zag ik mijn man Arjan voor het eerst, het was liefde op het eerste gezicht. Ik geloofde niet dat dit bestond, maar geloof me het kan, én hoe. Ik was helemaal niet op zoek naar een relatie, had net een pittige relatie(breuk) achter de rug en vond het heerlijk om vrijgezel te zijn. Maar ik werd in één klap hot-tel-de-bo-tel,  ik wilde het eerst nog niet erkennen, maar liefde is zoiets sterks,  daar kun je niet omheen. Samen met een goede vriendin vierde ik (toen nog) Koninginnenacht in Arnhem. Daar zag ik ‘m voor het eerst in een café, het leek of de tijd stilstond ( je weet wel, zo’n slowmotion filmscéne). Later die week, op zondag, ging ik naar de kerk en daar kwam ik hem voor de tweede keer. Na een paar maanden vroeg hij mij mee op date, de langste date ever ( Blog date-night). Na vijf jaar daten ben ik ten huwelijk gevraagd op 1 april 2013 in Parijs. Het jaar erop, op 4 april 2014 trouwde ik met mijn grote liefde.

 

Give & Trust

Ik lag een aantal jaar geleden in ‘t ziekenhuis naast een oudere dame. Ze was maar liefst 90 jaar oud en daarvan al 70 jaar gelukkig getrouwd.  (wauw hé!) Ik vroeg haar wat haar geheim was. Ze vertelde me dat als je beiden geeft in je relatie, je beiden zult ontvangen. Mooi hé?!  En het werkt, probeer het maar eens. Daarnaast denk ik dat de basis van elke relatie trouw is. Elkaar vertrouwen, eerlijk en  open zijn. Ik heb een eerdere relatie van vijf jaar gehad waarbij mijn toenmalige partner helaas niet trouw was, niet eerlijk was en veel verzweeg voor me. Hij ging vreemd, terwijl de bruiloft gepland stond. Ik was enorm gekwetst en mijn vertrouwen in mannen kwijtgeraakt. Ik heb na de relatiebreuk ruim  twee jaar een erg moeilijke tijd doorgemaakt en kon pas herstellen toen ik leerde te vergeven. Ik heb mijn ex een brief geschreven waarin ik hem vergeef en toen kon ik mij weer openstellen voor de liefde ( en dat is niet zo makkelijk als ik nu schrijf of jij het leest..). Ik vertrouwde mijn man vanaf het eerste moment, hij luisterde naar mij en gaf mij alle tijd die ik nodig had. We hebben de eerst vijf jaar van onze relatie ge-date (daten is weten) voordat we het huwelijksbootje in zijn gestapt. Wij hebben voor ons trouwen besproken wat we van elkaar verlangen en verwachten in onze relatie. In goede én in slechte tijden, in gezondheid én ziekte. Je merkt in moeilijke tijden wat je aan elkaar hebt. Toen ik een week lang in ’t ziekenhuis lag met een klaplong, was Arjan er elke bezoekuur en tijdens de revalidatie had hij alle geduld met mij. Mijn zwangerschap was zwaar en ik werd na de bevalling ziek, maar hij is mijn steun en toeverlaat. Ik heb de afgelopen jaren geleerd dat als je geeft, je zult ontvangen.  Liefde is er voor elkaar zijn, elkaar écht zien en elkaar aanvullen.

Moge liefde en trouw je nooit verlaten, wind ze om je hals, schrijf ze in je hart.

Celebrate love

We leven in een tijd waar veel van ons verwacht wordt. Ik denk dat alles een keuze is, waar we onze tijd aan geven en spenderen. Tijd is kostbaar. Mijn man heeft een full-time baan, ik mijn eigen bedrijf. We hebben onze vrienden en familie die we graag zien en spreken en we zijn de trotse ouders van onze dochter Abigaïl. Tijd samen vinden we allebei erg belangrijk en kiezen daarom bewust om elke week datenight te hebben, nu al bijna tien jaar lang en we daten wat af! En daarvoor gaan we echt niet elke week de deur uit, thuis kun je ook van alles doen, het gaat vooral om dé tijd samen. De éne week gaan we uit eten, de andere week maken we lekkere koffies en kletsen we over van alles en nog wat. We starten regelmatig een project op, zoals nu bijvoorbeeld de voortuin aanleggen of kijken we een film via ITunes of Netflix.  Want als we weer eens een keer naar de bioscoop zijn geweest ben ik weer blij dat we een film thuis kijken zonder alle bij-geluiden van etende, smakkende, kuchende en hoestende mensen ( en thuis is het veel romantischer 😉 ) Wees creatief, verdiep je in elkaars interesses en hobby’s,verras elkaar regelmatig en investeer in een goede oppas!

prosecco cheers

Op Valentijnsdag vierden we de liefde tijdens een diner voor twee. We kregen dit aperitief vooraf, een mousserende witte wijn met een aardbei. Ook leuk voor thuis, om je lief mee te verrassen.

Let op


Hey Beauty,

Ik heb voorlopig helaas geen ruimte  in mijn agenda voor nieuwe klanten. Houd mijn website in gaten voor eventuele nieuwe aanmeldingen.

Alleen voor BRUIDSMAKE-UP heb ik nog ruimte in de salon.

Prachtige groet,
Daphne Veronique

Dit zal sluiten in 20 seconden

Pin It on Pinterest

Deel dit bericht