Selecteer een pagina

Vorige maand was ik een halve maand in het buitenland. Voor mijn werk, ja.. ik mocht een bruidsmake-up verzorgen in Mexico. Daarnaast genoot ik intens van de tijd samen met mijn man. Ik voelde me beter, had meer energie en had minder rustmomenten nodig. Een zegen! Na de vakantie had ik weer onderzoeken voor mijn gezondheid, begon mijn bedrijf weer te draaien op volle toeren en mocht ik weer van mijn dochter gaan genieten #momslife.

Back in Business..

Terug van vakantie mocht ik gelijk weer bloedprikken, onderzoeken en had ik een afspraak met mijn internist. Mijn dochter moest ook nog naar de kinderarts voor haar hartje, maar gelukkig is ze kerngezond (zegening 1). Een beetje opgelaten kwam in het ziekenhuis in Utrecht aan, mijn arts nam alle tijd en we praten eerst over mijn geweldige reis naar Mexico en Cuba (zegening 2) en dat ik me toen beter voelde ( zegening 3). Hij was extra geïnteresseerd omdat hij van de zomer dezelfde kant op wil. Ik kan het hem enorm aanbevelen! Na het ontspannen gesprekje kwam het serieuze gedeelte waarvoor ik bij hem kwam. Hij vertelde me dat een vakantie een erg slechte graadmeter is qua gezondheid. Hij ging verder en vertelde dat de onderzoeken erop wijzen dat mijn schildklier nog steeds niets doet. Al meer dan een jaar zijn we al bezig met het afstellen van mijn medicatie. Het afstellen van de medicatie is zeer lastig, omdat elk mens uniek is en andere hoeveelheden hormonen aanmaakt en nodig heeft voor de systemen en processen in het lichaam. Ik heb dus de ziekte van Hashimoto. Daarnaast heb ik de chronische ziekte pernicieuze anemie, wat eerder gediagnostiseerd is. Hij stelde voor om op dezelfde dosering te blijven en over drie maanden te kijken of dit werkt voor mij. Lagere dosering kan levensgevaarlijk zijn, dus ik moet mijn pilletjes trouw innemen. Daarnaast mag en kan ik niet zwanger raken, dit kan namelijk voor ons ongeboren kindje en mij levensgevaarlijk worden. Ook moet ik goed kijken naar de balans inspannen- ontspanning omdat ik anders roofbouw pleeg op mijn lijf. Er gaat van alles door je hoofd heen op zo’n moment. Ik had zo gehoopt op verbetering, maar helaas..

De rijkste persoon op aarde

Is het heftig om te horen dat je ziek bent? Ja en Nee! Aan de ene kant: Ja, het is heel erg … als je ziek bent, beperkt bent in het leven. Ik ben iemand die altijd honderdduizend ideeën en dingen wil en bedenk. Het is heel frustrerend dat je meer wilt, dan dat je kan. Ik was altijd op pad, deed vrijwilligerswerk, werkte full-time sprak af met iedereen wanneer ik maar kon. Nu moet ik leren om eerst te kijken of mijn lichaam alles wel trekt, wat vaak niet het geval is en ik het moet bezuren nadat ik weer over mijn grens ben heen gegaan. Ben ik vergeetachtiger ( ik was laats mijn bankpas kwijt, na drie dagen kwam ik erachter en belde ik de Albert Heijn in Woudenberg, waar ik het laatst gepind had voor 1 zak chips en 2 plantjes en.. daar was mijn bankpas in het pinapparaat achtergebleven ). Voor mij nu een leerschool om mijn leven en ziektes te accepteren zoals het nu is en bewuster te leven en naar mijn lichaam te leren luisteren. Aan de andere kant: Nee, omdat er namelijk heel veel mensen zijn (ik denk alle mensen) die wel iets hebben, lichamelijk of geestelijk ziek zijn of lijden. Elk huisje heeft zijn kruisje. Het gras lijkt altijd groener aan de ander kant, bij de buren. Het lijkt altijd of die ene vriendin/vriend of die persoon een droombaan of droomleven heeft en jij niet. Als we nou eens zouden stoppen met vergelijken, oordelen en veroordelen? Wat zou het leven er dan anders uitzien voor ons. Kijk naar wat je wel hebt! Tel je zegeningen. Ik heb een prachtig gezin ( zegening 4) een man die van mij houdt ( zegening 5) ( en ik enorm veel van hem)en mij enorm steunt ( zegening 6), een gezonde dochter (zegening 7), die de vrolijkheid zelve is (zegening 8). Ik heb mijn eigen bedrijf (zegening 9), waar ik andere vrouwen mag laten zien hoe mooi ze zijn (zegening 10),  een luisterend oor mag bieden (zegening 11) en mag coachen (zegening 12) ( voel me af en toe dé beautycoach).  Daarnaast zijn er zoveel dingen waar ik enorm blij van word: elke ochtend een kopje thee op bed ontvangen van manlief (zegening 13), de zon die ons verwarmd en verlicht ( zegening 14), een warme bad (zegening 15),  datenight (zegening 16), verse bloemen op de vaas zetten (zegening 17), als ik mag zingen (zegening 18), als ik mijn tuin snoei en bloemen zie bloeien (zegening 19). Zo kan ik nog wel even doorgaan, ik voel me de rijkste persoon op aarde. Wat verrijkt  jou leven ?

Tel je zegeningen

Ik had mij bewust niet verdiept in de ziektes, omdat ervan overtuigd was dat het tijdelijk zou zijn en ik zou genezen. Ik kijk vooral naar wat goed gaat in mijn leven en naar de mooie dingen in het leven. Een beetje naïef misschien, maar het houdt me op de been. Nu ik op 19 maart 2019 te horen heb gekregen dat mijn lichaam echt ziek is en blijft komt het ineens binnen. Als ik mijn medicijnen niet inneem, dan kan ik twee weken zonder medicatie voordat alles stopt te werken in mijn lijf en dan ben ik er op een gegeven moment niet meer. Ik neem de komende maanden te tijd om te kijken wat ik nu eigenlijk heb, wat ik heel confronterend en zelfs eng vind. Maar ik vertrouw op God en houdt hoop, hij weet uiteindelijk wat nodig is.Wat ben ik dankbaar dat God artsen de wijsheid, inzicht en gaven heeft gegeven om ziektes te ontdekken, medicaties te maken en mensenlevens kunnen redden. En wat ontzettend gaaf dat wij in Nederland geboren zijn, dat we goede gezondheidszorg hebben en dat er voorzieningen zijn voor mensen die dit nodig hebben. We hebben allemaal onze beperkingen en onze mogelijkheden. Ondanks alles denk ik dat het belangrijk is om je zegeningen te blijven zien en te tellen. Het maakt je leven mooier. De mijne in ieder geval wel.

Liefs,

Daphne Véronique

Pin It on Pinterest

Deel dit bericht