Selecteer een pagina

Ik begon mijn tweede werkweek met een interessant webinar van Tom Sebastian. Ik vind het belangrijk om mijzelf te blijven ontwikkelen en ontplooien, zowel zakelijk als privé. Wat doe jij aan zelfontwikkeling? Ik vroeg dit begin deze week aan mijn klanten en postte de vraag op social media. Ik kreeg zulke mooie reacties, wat de inspiratie voor dit blog is geworden. 

De schoonheid van zelfontwikkeling

“Met jou praten, sporten, een nieuwe baan, koken, een opleiding, ontwikkelen in geduld en rust, ontwikkelen in zelfacceptatie”. Zo maar een paar reacties van mijn klanten en volgers op mijn vraag “Wat doe jij aan zelfontwikkeling”. Ik vind het interessant dat een vraag zoveel reacties, emoties en gevoelens kan losmaken in ons en had niet gedacht dat er zo’n diversiteit is aan wat wij denken wat zelfontwikkeling is.  Wat zegt een antwoord over ons? Hoe waardevol vinden wij onszelf? Wat voor een waardeoordeel hebben wij over het leven en over onszelf? Ik geloof dat zelfontwikkeling is dat we gaande onze levensweg een steeds mooiere versie van onszelf worden op elke gebied van ons leven. Kijk naar de vlinder, zo’n prachtig metafoor: een rups, die zich voleet en vervolgens in zijn cocon gaat en zich ontpopt tot een prachtig wezen: de vlinder. Vroeger vergeleek ik mijzelf met andere vrouwen, de ene vrouw was slanker, de andere vrouw had een betere opleiding, weer een andere vrouw was knapper of mooier dan mij. Werd ik hier gelukkiger van? Nee, integendeel, ik werd alleen maar onzeker. Op mij  21e levensjaar kwam ik tot geloof ( een heel bijzonder verhaal, voor een andere keer) en leerde en zag ik hoe  waardevol en mooi ik ben, omdat God mij geschapen heeft naar zijn evenbeeld. Waarom vergelijken veel vrouwen zich zoveel met andere vrouwen? Dat is zo jammer, kijk eens in de spiegel en zie wat voor een mooie en waardevolle vrouw je bent. Mooi omdat er maar één jij is, mooi omdat je een unieke persoonlijkheid hebt en dat je steeds meer mag ontwikkelen en groeien.  Mijn missie is om elke vrouw in te laten zien dat ze waardevol is, dat ze prachtig is of ze nu wel of niet werkt, of ze nu wel of geen moeder is, of ze nu wel of geen partner heeft, of ze nu blond of bruin of zwart is. Gewoon een pure, natuurlijke schoonheid. Mijn wens is dat elke vrouw mag stralen, haar gaven en talenten mag ontdekken en inzetten en de rust mag vinden in haarzelf.

 

Dagboek Week 2

Deze week mocht ik weer veel klanten ontvangen en blij maken ( en zij mij)  in mijn salon. Het warmere weer is aan de ene kant heel fijn, maar met de maatregelen #mondkapje is het nog benauwder en ik heb er eczeem in mijn gezicht van gekregen, maar goed, alles voor de veiligheid van mijzelf en mijn klanten.Ik sprak deze week een klant waarvan familie in Roemenië woont, het land was in volledige lock-down en de gezondheidzorg is daar niet zo goed geregeld als in Nederland. Ik ben blij en dankbaar met onze overheid en onze gezondheidszorg. Het onderwerp corona blijft door de behandelingen en hele week heen een groot gespreksonderwerp. Wel of geen vaccinatie, wel of geen zomervakanties in het buitenland, wel of niet uit eten gaan of afspreken met vrienden en familie. Ik vind het persoonlijk niet erg als we niet op vakantie kunnen gaan, ik zie het als een luxe en waardeer mijn eigen huis en tuin enorm. Uit eten gaan is voor mij sowieso een dingetje, mijn combi voedselallergieën is voor veel restaurants een uitdaging. Een ander gespreksonderwerp is het weer. Ik ben erg blij met de warmte, al is het volgens Buienradar wel code rood “pollen en hooikoorts”( ik heb helaas ook hooikoorts), maar geniet van de tuin die volledig tot bloei komt en van de zonnestralen op mijn huid. Het is belangrijk dat we ons goed beschermen tegen de zon, de zonkracht is sterk en kan je huid ernstig verbranden en de kans op huidkanker vergroten. Ik adviseer in dit seizoen de GIGI Daily Protector SPF 30 of Xminerals Hydra Day Cream SPF 35 te gebruiken. De beide crèmes verzorgen én beschermen je huid en zijn verkrijgbaar bij mij in de salon. Een tip die ik graag met jullie deel is dat je tussen 12:00 uur en 15:00 uur de zon moet proberen te vermijden, tijdens deze zonuren is de zon op haar krachtigst. Ik wens jullie een prachtig weekend toe.

Prachtige groet,
Daphne Véronique
Eigenaar Veroda Beauty & Wellness

 

Pin It on Pinterest

Deel dit bericht