Selecteer een pagina

Op 6 mei 2020 zat ik vol spanning en hoop voor de televisie. Om klokslag 19:00 uur kwam onze Minister-president Meneer Mark Rutte in beeld met dé persconferentie. Ik sprong ongeveer een gat in de lucht toen ik hoorde dat mijn salon weer open mag op D.V.  maandag 11 mei 2020. Gelijk werd ik plat ge-appt en gebeld met lieve berichtjes van mijn vaste klantenkring en kreeg veel vragen of er weer afspraken ingepland kunnen worden. De branchorganisatie ANBOS en vakbond VNV MOOI  hebben samen  met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat een prachtig protocol opgesteld. Vandaag was mijn eerste werkdag (achter de schermen) om alles op orde te krijgen (volgens het CONVID-19 Hygiëneprotocol Schoonheidsspecialisten). Werken in corona-tijden vraagt om de nodige veranderingen en aanpassingen voor iedereen, dus ook voor mijn bedrijf. Omdat schrijven mijn andere passie is, leek mij het een leuk idee jullie via dit beautydagboek op de hoogte te houden. #girlbossincoronatijden.

De schoonheid van verandering

De samenleving is in één klap veranderd. Dat zo’n klein en onzichtbaar organisme, zo’n grote en zichtbare impact heeft. Verandering voor iedereen, of je nu jong of oud bent, dit virus treft iedereen. Nu acht weken na de “intelligente” lock-down mag ik de deuren van mijn schoonheidssalon weer openen. Ik was al een beetje gewent geraakt aan het “nieuwe normaal” in de 1,5- meter-samenleving en heb ik de schoonheid van verandering ervaren. Door de verplichte rust ( of retraite zoals ik dit zelf noem) heb ik echt meer rust en ruimte gekregen en heel veel tijd ontvangen.  Zo heb ik mijn creatieve skills weer opgepakt en ben ik weer  begonnen met schilderen en tekenen, ben ik na ruim drie jaar weer gaan sporten en  schrijf ik af en toe wat aan mijn boek en nieuw blog (deze). Genieten van het moederschap deed ik al, maar ik besef en realiseer mij nog meer dan ooit hoe belangrijk tijd is, hoe kostbaar ze is en nooit meer terug komt en dat je de tijd niet kunt veranderen of terugdraaien ( en de tijd gaat al zo snel en ze veranderd al zo snel). Ik ben veranderd in een nog meer “chill mom” en maak ik mij niet meer druk als er weer een vaas sneuveld of mijn fotocamera over de grond stuitert of ze de bloemen uit de tuin plukt en met een stralende lach trots zegt “Voor mamma!” of als de halve zandbak mee naar binnen is genomen omdat het strand is, volgens dochterlief (voor het moederschap was mijn huis echt een museum, vonden mijn vriendinnen en dat klopte). Omdat ik nu niet kon werken heb ik extra avondjes vrij ben (ik ben namelijk gewend om minimaal twee avonden per week te werken), plannen mijn man  en ik vaker datenight in, dat is extra genieten. De meest waardevolle verandering van de afgelopen tijd is dat ik mij fysiek iets beter voel dan de  afgelopen twee jaar hiervoor.  Door mijn dieet te veranderen, de verplichte rust  en (vrijwel)  geen sociaal leven heb ik wat meer energie gekregen, neem ik mijn medicatie beter op en is mijn huid ook enorm opgeknapt, ik kampte vorig jaar met huidproblemen en merk en zie nu  zichtbaar resultaat. Wil je meer over mij persoonlijk weten, volg dan www.ladyveroda.nl. Nu mag ik weer gaan werken en dat is spannend. Spannend omdat een groot gedeelte van Nederland de 1,5 meter afstand moet houden en ik een contact beroep heb…

Dagboek Dag 1

 

Via collega’s mocht ik het CONVID-19 Hygiëneprotocol schoonheidsspecialisten ontvangen. Hygiëne is  1 van de pijlers van mijn bedrijf. Ik werk met mensen, hebt fysiek contact met mijn klanten en vond het altijd al zeer belangrijk om onze gezondheid in acht te nemen. Onze gezondheid is kostbaar en onbetaalbaar. Nadat ik het CONVID-19 Hygiëneprotocol heb gelezen heb ik besloten om wel mondkapjes en een gezichtsbeschermer te gaan dragen voor de bescherming van mijn klanten en van mijzelf, dit is namelijk niet verplicht. Vandaag kwam de bestelling mondkapjes, mijn gezichtsbeschermer, alcoholdoekjes, extra dozen tissues, handschoenen en handgel (70 % alcohol) ( deze was gelukkig op voorraad, aangezien in het begin van het coronavirus ineens iedereen op “handgel (70 % alcohol)-jacht” was) binnen. Handgel (70 %alcohol) moet je trouwens niet te vaak gebruiken, omdat het ook de “goede” bacteriën op je huid dood, wat je juist weer vatbaarder maakt voor virussen en ziektekiemen, gewoon normaal gebruiken dus! Gewoon veel je handen wassen en niesen in je ellebogen. Ik heb het mondkapje en mijn gezichtsbeschermer gelijk even getest ( later volgt het filmpje en de foto hiervan), echt, ik lijk wel een  Star Wars / Marvel actiefiguur  in plaats van een schoonheidskoningin 😉 maar alles voor onze gezondheid, safety first. En.. schoonheid zit van binnen is mijn visie, dus kan ik mijn visie ook weer meer uitdragen. Na de passessie ben ik begonnen met het voorbereiden en schoonmaken van de salon, de ontvangstruimte en de behandelruimte. Tussendoor het beantwoorden van telefoontjes, mailtjes en appjes van mijn klanten. Ik zit nu al gelijk volgeboekt tot 5 juni 2020 , dat zie ik als een zegen. Verder heb ik vandaag het klantenprotocol gemaakt voor mijn klanten, zodat iedereen op de hoogte is van de verplichte werkwijze in coronatijden. Voor de coronatijd stuurde ik mijn klant een persoonlijke reminder, vanaf  nu ook het  klantenprotocol om te toetsen of de behandeling  door kan gaan. Wel gek idee, ik mag de klant geen hand geven, geen koffie of thee aanbieden en zelfs het leesmateriaal moet uit de salon verwijderd worden. En als mijn klant dan lekker in de stoel ligt mag ik ineens gezichtsbehandelingen geven, wenkbrauwen epileren, oksels en benen kaal  waxen en zelfs Brazilian waxen geven. Die coronatijden ook… bizarre tijden, vind je ook niet? Zoals altijd zijn afspraken in de salon op eigen risico en kan ik niet aansprakelijk gesteld worden. Nu ik dit schrijf is de salon helemaal coronaproof en kijk ik ernaar uit om weer te starten. Ik kan tijdens de behandelingen niet echt praten met de mondkap, maar kan wel luisteren. Ik wens je een mooie dag!

Prachtige groet,

Daphne Véronique
Eigenaar Veroda Beauty & Wellness

spring een gat in de lucht, je mag weer aan ‘t werk.

Let op


Hey Beauty,

Ik heb voorlopig helaas geen ruimte  in mijn agenda voor nieuwe klanten. Houd mijn website in gaten voor eventuele nieuwe aanmeldingen.

Alleen voor BRUIDSMAKE-UP heb ik nog ruimte in de salon.

Prachtige groet,
Daphne Veronique

Dit zal sluiten in 20 seconden

Pin It on Pinterest

Deel dit bericht